пʼятниця, 23 липня 2010 09:26

Огризко вважає, що Лужкову слід повернути статус персони нон грата

Огризко вважає, що Лужкову слід повернути статус персони нон грата
Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що вітчизняний МЗС має різко відреагувати на недавні заяви мера Москви Юрія Лужкова.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи висловлювання Лужкова що "Севастополь - це російське місто, це військово-морська база Росії, яка забезпечує геостратегічний баланс на півдні Росії".

"На превеликий жаль, сьогодні наша українська влада демонструє речі, які для незалежної України не є прийнятними. Бо якщо приїжджає людина, хай навіть неофіційна особа, яка говорить неприйнятні для нашої країни речі, значить, щось неладно в нашому господарстві", - переконаний екс-перший заступник Секретаря РНБО.

"Перша реакція МЗС була млявою і вельми нечіткою. Якщо таке буде і зараз, значить, ми розпишемося у власній зовнішньополітичній безпорадності", - зазначив кандидат історичних наук.

Огризко вважає, що включення Лужкова до списку нев'їзних було б ефективним засобом для того, щоб подібні заяви не звучали в Україні.

"З недавнього минулого було зрозуміло, що якщо ці заяви звучали десь у далечині, то там вони і переставали звучати. Коли людина приїжджає в країну і провокує внутрішньополітичну напругу, то на це держава не може не реагувати. А якщо не реагує, значить, не виконує свої функції", - переконаний Огризко.

Зараз ви читаєте новину «Огризко вважає, що Лужкову слід повернути статус персони нон грата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі