четвер, 07 лютого 2019 09:10

На старому ґрунті нові корупціонери з'являться, як гриби - Безсмертний

На старому ґрунті нові корупціонери з'являться, як гриби - Безсмертний
Безсмертний переконаний, що ключовим антикорупційним органом має бути антикорупційний комітет у складі Верхньої палати парламенту. Фото: Олександр Косарєв

Для розбудови ефективної системи антикорупційних органів необхідні інституційні зміни.

На цьому наголосив кандидат в президенти, голова партії "РУХ +380" Роман Безсмертний в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Можна зараз створити ще три НАБУ і чотири НАЗК, але результату не буде. Воно не може працювати на старій інституційні основі. Ви бачили ці структури у Конституції України? Їх там нема, вони не відповідають нормам Основного закону. Зараз спостерігаю, як громадські активісти зустрічаються з кандидатами в президенти і беруть з них обіцянку, що ті здійснять перезавантаження антикорупційних органів. Можна перезавантажувати безкінечно. Але якщо не запрацюють Антимонопольний комітет, Фонд держмайна, якщо не буде децентралізації повноважень і коштів, якщо не буде справедливого суду, якщо не знищити ґрунт для корупції, то нові корупціонери, як гриби, з'являться дуже швидко", - сказав Безсмертний.

Він переконаний, що ключовим антикорупційним органом має бути антикорупційний комітет у складі Верхньої палати парламенту.

"Його членами мають бути люди не молодші за 50, із досвідом роботи, практикою. Це мають бути люди, яким від життя, крім правди та істини, нічого не треба. Якщо живемо з думкою, що у новий антикорупційний орган наберемо молодих і геніальних людей із зарубіжною освітою, які посадять усіх корупціонерів, - ми себе обманюємо. Вони можуть мати прекрасні знання, дипломи, досвід, але це не допоможе. Має бути побудована певна інституційна модель: ухвалені необхідні закони, внесені зміни до Конституції", - наголосив політик.

Повний текст інтерв'ю з кандидатом у президентом і головою партії "РУХ +380" Романом Безсмертним читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «На старому ґрунті нові корупціонери з'являться, як гриби - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі