понеділок, 10 жовтня 2011 08:56

На наступних виборах кримські татари виступатимуть проти комуністів

На наступних виборах кримські татари виступатимуть проти комуністів

Представники кримськотатарської громади проводитимуть переговори з різними політичними силами з приводу приєднання та підтримки на наступних парламентських виборах. Але на підтримку з їхнього боку може розраховувати тільки прохідна політична сила. Про це УНН повідомив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Я б сказав, що у кримських татар не настільки багато голосів, аби суттєво впливати на прохідність партії до Верховної Ради, а тому ми повинні бути заздалегідь впевнені, що ця політична сила є прохідною", - зазначив Джемілєв.

Остаточно питання про те, яку політичну силу вони підтримуватимуть, вирішуватиметься на національному зібранні кримських татар.

"Наразі я не уповноважений сказати, з якою ми підемо політичною силою", - наголосив Джемілєв.

На уточнювальне запитання, яку з потенційно прохідних політичних сил кримські татари не підтримують у жодному разі, голова Меджлісу відповів: "Комуністичну партію. Навіть, якщо вони віддадуть нам увесь свій партійний виборчий список".

Нагадаємо, Джемілєв днями провів зустріч із лідером політичної партії "Удар" Віталієм Кличком. За словами голови Меджлісу, на зустрічі серед іншого піднімалося питання і про можливість долучення кримських татар до цієї політичної сили, але питання ще не вирішене.

Зараз ви читаєте новину «На наступних виборах кримські татари виступатимуть проти комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі