понеділок, 17 листопада 2014 11:43

На Путіна може чекати державний переворот — експерт

На Путіна може чекати державний переворот — експерт
Фото: ipress.ua

На президента Росії Володимира Путіна накладено моральні санкції. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Володимир Горбач, коментуючи шквал критики, якій піддався російський президента на саміті Великої двадцятки у Брісбені.

"З одного боку Росію виключили з Великої вісімки і відмовилися зустрічатися з ним у цьому форматі. Але дозволили зустрітися у ширшому. Це зробили для того, щоб мати можливість чинити на Путіна моральний тиск. Оскільки всі попередні санкції Заходу персонально Путіна не стосувалися, а були застосовані проти його оточення, або юридичних осіб. Це був своєрідний спосіб дати зрозуміти Путіну, що його дії не знаходять відгуку і підтримки на міжнародній арені. Адже ніхто із лідерів G-20 не став на його бік і не підтримав позицію Путіна в українському питанні, так як цього хотіла Росія", - зауважив експерт.

Він переконаний, що критика західного світу, висловлена на саміті у Брісбені вплине на позицію російського президента.

"Те, що Путін залишив зібрання до завершення саміту означає, що він відчув на собі моральний тиск. І реакція у відповідь - буде. Проте як відреагує Путін і його оточення в Кремлі, а також, якою буде реакція російського олігархату та російського суспільства - прогнозувати важко.

Вона може бути спрямована як на внутрішню мобілізацію путінського режиму і подальше закручування гайок. Або може закінчитися державним переворотом. Бо так звана українська криза дуже нагадує карибську кінця 60-х, яка закінчилася усуненням Хрущова. Щось подібне може статися з Путіним, якщо росіяни побачать його слабкість і неефективність. Його поразки на міжнародній арені", - каже Горбач.

"Щоб цього не допустити, Путін буде намагатися демонструвати російському народу свою силу. І тут під найбільший ризиком - Україна і питання війни на Донбасі. Ми можемо бути черговою мішенню для самоствердження ображеного самолюбства російського лідера", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, що15-16 листопада у Брісбені (Австралія) відбувся саміт Великої двадцятки, на який був запрошений і російський президент Путін. Під час саміту світові лідери відверто ігнорували президента РФ. А під час виступів різко критикували його позицію щодо України. Путін залишив саміт вранці 16-го, пояснивши це довгим перельотом до Москви.

Зараз ви читаєте новину «На Путіна може чекати державний переворот — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі