пʼятниця, 28 жовтня 2011 13:58

На Полтавщині "заслужений" "регіонал" привласнив пів-села із пам'ятником Шевченку

На Полтавщині "заслужений" "регіонал" привласнив пів-села із пам'ятником Шевченку

Депутат Новосанжарської райради від Партії регіонів Володимир Замула привласнив приміщення сільради, водонапірні башти, дитсадок, дороги, лікарню, сільський клуб, шість одноповерхових будинків, пам'ятник Шевченку та один 16-квартирний будинок,  з якого виселяють мешканців, у селі Соколова Балка Полтавської області.

Як повідомили Gazeta.ua у ВМГО "Демократичний альянс", Замула не зважає на приписи прокурора та рішення сільради, а його однопартійці, які очолюють районну та обласну державні адміністрації, ухиляються від вирішення проблеми.

21 жовтня активісти "Демальянсу" разом з мешканцями Соколової Балки розбили наметове містечко на площі біля Полтавської облдержадміністрації. Мітингувальникам вдалося домогтися зустрічі з губернатором Олександром Удовиченком та досягнути домовленості щодо створення чіткого плану вирішення проблеми мешканців села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Університету "регіонала" дають 60 мільйонів з бюджету

24 жовтня протест набрав нових обертів, в результаті чого керівництвом Полтавської ОДА було анонсовано невідкладну передачу об'єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду сільській громаді. Про це публічно заявив людям на площі перед ОДА заступник полтавського губернатора В.Пархоменко.

Втім, за словами громадських активістів, за тиждень не відбулося жодних зрушень у вирішенні проблеми, яка склалась у Соколовій Балці. Тому, у понеділок, 31 жовтня під стінами головного офісу Партії регіонів у Києві пройде акція протесту з вимогою вгамувати майнові апетити сільського магната.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін віддав Ківалову Держінститут інтелектуальної власності

Слід зазначити, що у лютому 2011 року депутата Новосанжарської районної ради Володимира Замулу, згідно указу президента Віктора Януковича № 197/2011 "Про відзначення державними нагородами України", було нагороджено орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині "заслужений" "регіонал" привласнив пів-села із пам'ятником Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі