неділя, 28 жовтня 2012 11:54

На Полтавщині стос чистих бюлетенів довезли у день виборів

На Полтавщині стос чистих бюлетенів довезли у день виборів
У ЦВК стверджують, що це - законно ФОТО: mediaport.ua

У місті Миргород Полтавської області на 147-му виборчому окрузі під час голосування довезли пакет із бюлетенями. Пояснюють це тим, що напередодні не уточнили дані по дільницях і бюлетенів може не вистачити.

"О 8.40 приміщення окружної комісії під'їхав легковик. Його водій підійшов до голови окружної комісії. Передав запечатаний пакет, - розповів керівник окружного виборчого штабу партії "УДАР Віталія Кличка" по 147-му округу Роман Гутнік. - Члени виборчої комісії перевірили пакет, у ньому виявися стос чистих бюлетенів. Людина, яка їх принесла, пояснила, що привезли листки для голосування з Центральної виборчої комісії, бо на дільниці їх, нібито, не вистачає. На скільки мені відомо, це неправда. Сказав, їхатиме ще на одну дільницю".

Секретар ОВК №147 Рима Білецька пояснила, що бюлетені довозили, бо попередньо не уточнили інформацію по кількості виборців на дільницях і під час голосування їх могло не вистачити.

"Бюлетені передала уповноважена особа з ЦВК", - підтвердила Білецька.

Члени виборчої комісії підвезені бюлетені опечатали в сейфі.

В Комітеті виборців України повідомили, що підвозити бюлетені у день виборів - незаконно. Вони повинні бути передані окружній виборчій комісії не раніше за три доби і не пізніше 24 годин до початку голосування на засіданні окружної виборчої комісії.

У ЦВК України сказали, що розвезення бюлетенів у день виборів не є порушенням закону у випадку передруку бюлетенів або їх дозамовлення. Члени виборчих комісій зобов'язані їх прийняти.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині стос чистих бюлетенів довезли у день виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі