середа, 29 червня 2011 12:33

На Харківщині п'яний екс-чиновник розстріляв відпочивальників

На Харківщині п'яний екс-чиновник розстріляв відпочивальників

Новий інцидент з побиттям відпочивальників стався на Харківщині. Вранці 26 червня колишній голова Петропавлівської сільради (Куп'янський район), 55-річний Віталій Кізім, прострелив ногу 24-річному мешканцю села Петропавлівка Віталію Кожуріну і погрожував його друзям.

Екс-чиновнику не сподобалося, що молоді люди вирішили відсвяткувати День молоді на березі ставка, який належить родині Кизима, пише Сегодня.

За словами потерпілих, хоча інцидент стався вранці, колишній чиновник уже був п'яний. Ледве молоді люди встигли розпакувати сумки, як до ставку під'їхав колишній голова сільради Кізім (за словами місцевих мешканців, саме він є неофіційним власником ставка).

Колишній чиновник почав ображати молодих людей і погрожувати їм розправою, якщо вони не заберуться в інше місце. А коли хлопці відмовилися, сів у машину і поїхав, а через годину повернувся зі зброєю.

Перший постріл Кізім зробив у бік машини, на якій приїхала компанія. Однак потім підійшов до Кожуріна і почав тицяти йому зброєю у груди. "Він сказав: "Шмаркачу, ставай на коліна". Але я не став. Тоді він вистрілив мені у ліву ногу", - розповів постраждалий.

На допомогу хлопцю кинувся його друг Дмитро Загоруйко, проте він також ледь не став жертвою екс-чиновника. "Він наставив на мене рушницю і почав кричати "Зараз, ти, с..., визнаєш бога свого". Ми почали відходити за машину і просили його виїхати. Він був дуже п'яний", - згадав юнак.

Тільки коли Кізім поїхав, молоді люди змогли викликати "швидку". Кожуріна відвезли до місцевої лікарні, а потім перевели до Харкова. У нього - рвана рана стопи, зачеплено кістку, знадобиться операція.

У міліції вже порушили проти Кізіма кримінальну справу за статтею "умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень". Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, йому загрожує 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що це далеко не перший випадок, коли місцеві чиновники погрожують чи застосовують силу проти людей, які опиняються на "їхній" території.

Так, 16 квітня у райцентрі Заставна Чернівецької області кілька озброєних рушницями чоловіків у присутності голови Заставнівської райдержадміністрації Михайла Бойчука жорстоко побили чотирьох місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків "Блакитна нива".

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині п'яний екс-чиновник розстріляв відпочивальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі