понеділок, 28 лютого 2011 20:41

На гербі Одеси може з'явитися двоголовий орел Російської імперії

На гербі Одеси може з'явитися двоголовий орел Російської імперії

Представники громадської організації Громадське об'єднання "ДОЗОР" запропонували додати до герба Одеси не тільки Золоту зірку міста-героя, а й двоголового орла Російської імперії.

Організація представила свій проект Одеси в рамках конкурсу, оголошеного мером Одеси Олексієм Костусєвим.

Нагадаємо, мета цього конкурсу — вибрати найкращий варіант включення до гербу міста Золотої зірки. Проте, активісти Дозору певні, що цього недостатньо.

"На герб Одеси слід помістити не тільки Золоту зірку, а й відновити його історичний вигляд, повернувши двоголового орла Російської імперії. Саме такий герб, що містить срібний якір, золоту зірку і двоголового орла, буде найкраще символізувати наше місто, створене російською імператрицею Катериною Великою , що досягло розквіту в XIX столітті завдяки морській торгівлі й увінчане лаврами за героїчну оборону в 1941 році", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, депутати Одеської міськради підтримали проект рішення Про внесення змін у символіку територіальної громади міста Одеси. Відповідно до рішення, до герба Одеси додадуть радянську нагороду — Зірку героя.

Зараз ви читаєте новину «На гербі Одеси може з'явитися двоголовий орел Російської імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі