четвер, 25 січня 2007 13:14

На форумі у Давосі Медвєдєва представили як наступника Путіна

Представницька делегація Кремля на чолі з першим віце-прем"єром Дмитром Медвєдєвим знаходиться цього тижня на економічному форумі у Давосі, щоб довести необхідність інвестувати і довіряти Росії.

Єдиним міністром, який представляв уряд минулого року на Всесвітньому економічному форумі, щорічній зустрічі лідерів політики і бізнесу в швейцарських Альпах, був міністр економічного розвитку і торгівлі Герман Греф.

Урядовці й інвестори вважають, що велика відмінність цього року полягає в тому, що Росії потрібно виправити репутацію, зіпсовану припиненням постачань газу і нафти в ході цінових суперечок із сусідами. Не менше засмучує деяких учасників форуму сплеск активності держави в енергетичному секторі за рахунок придушення іноземних інвесторів.

Це завдання доручили виконати Медвєдєву, Грефу, міністру інформаційних технологій і зв"язку Леоніду Рейману, губернатору Петербурга Валентині Матвієнко і краснодарському губернатору Олександру Ткачову. У них щільний графік засідань, особистих зустрічей і прес-конференцій на форумі, який відкрився в середу і продовжиться до неділі.

Також у Давосі знаходяться віце-президент "Газпрому" Олександр Медвєдєв, який влаштовує дебют державного газового гіганта, і президент "Роснафти" Сергій Богданчиков.

Дмитро Медвєдєв, Греф і Матвієнко представлять точку зору уряду на місце Росії в світі на суботньому пленарному засіданні.

Сьогодні ввечері на тригодинному прийомі віце-прем"єр поговорить з лідерами ЗМІ. У нього, Грефа і Матвієнко призначені прес-конференції. Між офіційними заходами вони зосередяться на приватних зустрічах.

Форум буде показом Дмитра Медвєдєва, як провідного претендента на роль наступника президента Володимира Путіна на виборах 2008 року. Це будуть його перші збори високого рівня зі світовою елітою, і деякі російські експерти вважають, що Кремль привертає до нього міжнародну увагу, намагаючись зрозуміти, чи є він хорошою кандидатурою у президенти Росії, повідомляє InoPressa.

Зараз ви читаєте новину «На форумі у Давосі Медвєдєва представили як наступника Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі