понеділок, 20 червня 2011 12:57

На Донбасі телевізійникам диктують показувати Близнюка та його команду

Донецька обласна державна телерадіокомпанія повернулася до практики "темників"

Про це виданню ZN.UA повідомили співробітники ДОДТРК, які побажали залишитися неназваними.

За словами працівників телебачення, роздруківки з приписами на тему висвітлення основних подій з'явилися в редакціях всіх вхідних до структури обласної ТРК медіа в кінці травня (продукти облТРК - 27-й телеканал, провідне радіо та радіостанція "Центр", що веде мовлення у відкритому ефірі).

"Темник" являє собою детальний план основних тем випусків новин. Головними подіями незмінно стають офіційні заходи за участю перших керівників Донецької ОДА - губернатора Анатолія Близнюка та його заступників.

Крім того, в документі вказується ідеологічна спрямованість репортажів - в розділах "тема тижня", "меседж дня", "зміст сюжету".

Так, на першому з'явився в ДОДТРК "темнику" було зазначено, що головною подією понеділка 23 травня є "прес-конференція голови обладміністрації", меседжем дня - "філософія змін", зміст сюжету - "глава обладміністрації провів традиційну прес-конференцію".

У вівторок і середу (24-25 травня) центральної новиною наказано було вважати науково-практичні конференції, присвячені питанням реструктуризації державного управління (меседжі дня: "підвищення професійного рівня держслужбовців - як один з факторів впровадження реформ").

У четвер, 26 травня, обласне телебачення висвітлювало колегію ОДА, присвячену питанням реформування сільського господарства регіону. Меседж дня - "розвиток села в контексті системних змін".

У всіх "новинах дня", крім середи, основним спікером позначений губернатор Донецької області Анатолій Близнюк.

Інші місцеві ЗМІ в цей час висвітлювали та обговорювали закриття школи № 111 в Донецьку; закупівлю Донецькою міськрадою дорогих пересувних біотуалетів; оприлюднену мером обласного центру Олександром Лук'янченком декларацію про доходи та ін

Працівники ДОДТРК поскаржилися, що керівництво телекомпанії вкрай неохоче виділяє техніку, транспорт і ефірний час для репортажів про події, що не входять в заздалегідь складений перелік.

"У підсумку спалах холери ми висвітлили, взагалі не виїжджаючи до Маріуполя. Мовляв, немає бензину. Спасибі, хоч колеги допомогли, дали "картинку" з місця, під яку начитав виписку з повідомлень інформагентств ", - розповів співробітник телерадіокомпанії.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі телевізійникам диктують показувати Близнюка та його команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі