вівторок, 20 січня 2015 17:14

На держдачі заселяються звичайні українські родини - Березенко

На держдачі заселяються звичайні українські родини - Березенко

Після скасування президентом та Кабінетом Міністрів численних пільг та преференцій мешканцям елітних селищ Конча-Заспа та Пуща-Водиця усі бажаючі можуть подати заявки на проживання в державних дачах.

Про це заявив керівник державного Управління справами Сергій Березенко.

"За перший місяць відкритого доступу в Конча–Заспу уже заселилось 12 звичайних родин, ряд заяв бажаючих - розглядаємо", - зазначає Березенко.

За його словами, для того, щоб державні дачі не утримувались за рахунок платників податків, з 1 січня 2015 року вступили в силу нові тарифи, які покривають витрати на утримання і обслуговування зазначених будівель. "Сьогодні спостерігаю тенденцію, що в минулому "привілейовані" чиновники, які звикли платити по пільговим тарифам, отримавши в січні квитанції виїжджають з державних дач. І це дає можливість платоспроможним українцям заїхати в пансіонати чи будинки відпочинку Пуща-Водиці чи Конча-Заспи", - повідомив Сергій Березенко.

Керівник Державного управління наголосив, що заявку на проживання можна подати за контактами вказаними на сайті ДУС. "Сьогодні в Пущі-Водиці вільні 27 номери в пансіонаті, середня вартість яких 4500 грн, та 5 будиночків, Конча-Заспа може прийняти 30 родин", - зазначив Сергій Березенко".

Зараз ви читаєте новину «На держдачі заселяються звичайні українські родини - Березенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі