четвер, 27 серпня 2009 16:31

На честь Тимошенко назвуть новий літак з конвейера

На честь Тимошенко назвуть новий літак з конвейера

В ході робочої поїздки на Харківщину прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко ознайомилася з роботою льотно-випробної станції Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Про це повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації.

Тимошенко показали високотехнологічні, багатопрофільні верстати - устаткування, на розмитнення якого виділялися цільові кошти Кабінетом Міністрів України.

Крім того, прем"єр-міністр взяла участь в урочистій церемонії підняття із стапелів літака АН-140.

За словами генерального директора Анатолія М"яліци, на честь голови уряду літак назвуть "Юлія".

Під час наради з представниками підприємств авіаційної галузі України в Харкові прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що в Україні до кінця 2009 р. буде випущено ще 7 літаків.

За словами прем"єра, вже реструктуризовано близько 3 млрд грн боргів АНТК ім. Антонова і Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

"Ми приступаємо до другого етапу: фінансування розвитку виробництва і до випуску літаків, повернення до випуску серійних партій. Для того, щоб вийти на окупний рівень, скільки нам потрібно літаків в рік виготовляти - 15, 12, 13? У цих межах. Ми маємо більший ресурс літаків, ніж найкращі зразки США", - відзначила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко доручила Кабінету міністрів і авіаційним підприємствам здійснити постачання літаків в ті країни, які здійснили оплату, але літаків так і не отримали

"Прикро, що за попередні роки, з 2007 року включно, ми накопичили контракти, за якими літаки оплачені державами, а Україна їх не поставляє. Я ставлю перше завдання перед урядом і галуззю - нам потрібно всі наші борги віддати, і потрібно всі літаки поставити. Це буде той крок, який відновить довіру до України", - підкреслила Тимошенко.

Прес-служба Кабміну

Зараз ви читаєте новину «На честь Тимошенко назвуть новий літак з конвейера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі