четвер, 09 грудня 2010 12:24

На Януковича знову подадуть до суду через Голодомор-геноцид

На Януковича знову подадуть до суду через Голодомор-геноцид

Член Народного Руху, хмельничанин Володимир Волосюк, який програв два суди президенту Віктору Януковичу, не збирається зупинятися.

Про це сказав заступник лідера партії "Свобода", адвокат позивача Андрій Мохник у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Ми не зупиняємось. Волосюк подаватиме касаційну скаргу у Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ. Але спочатку нам треба отримати повне рішення апеляційного суду, бо поки він лише зачитав рішення про відмову нам і все", - наголосив він.

Мохник розповів, що засідання апеляційного суду в середу, на якому відмовили Волосюку в задоволенні апеляційної скарги, було дуже коротким.

"Все тривало кілька десятків хвилин. Були короткочасні дебати. Нам дали по дві хвилини виступити. І я вже під час свого виступу сказав, що не сумніваюся, що рішення вже давно написане. На що судді ніяк не відреагували", - підкреслив Мохник.

"Було таке враження, що в судів нетерплячка. Вони знали, яке рішення і все, що ми говорили, не мало значення. І коли ми говорили, вони просто обривали нас, підганяли", - заявив "свободівець".

За словами Мохника, зі сторони президента не було нікого.

"З тієї сторони мала бути пані Лукаш(перший заступник голови Адміністрації президента Олена Лукаш-ред.), але довіреність на неї виписана Льовочкіним (головою АП Сергієм Льовочкіним-ред.). Відповідно, ця довіреність, цей представник і всі його заяви і дії, що можна розглядати справу у його відсутності не мають ніякого значення", - наголосив "свободівець".

Як зауважив Мохник, у відповідності до чинного законодавства таку довіреність мав би виписати глава держави.

"За законом це(представляти президента - ред.) мало б міністерство юстиції, а довіреність має бути нотаріально посвідчена Януковичем, а не Льовочкіним. Але суду це байдуже. Він входить в становище Януковича, який не має часу займатися такими дурницями, як виписувати довіреності".

Мохник також додав, що сьогодні судова система не виконує покладених на неї функцій.

"Бо вона орієнтується на Банкову. Судді є залежними, вони просто бояться бути звільненими. І саме тому приймають такі рішення", - підкреслив він.

Нагадаємо, апеляційний суд міста Києва відмовив Володимиру Волосюку в задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду щодо заперечення президентом Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Зараз ви читаєте новину «На Януковича знову подадуть до суду через Голодомор-геноцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі