середа, 23 лютого 2022 10:02

МЗС звернулося до світу через рішення Росії про використання армії за кордоном

МЗС звернулося до світу через рішення Росії про використання армії за кордоном
Міжнародне співтовариство має вжити жорстких заходів щодо агресора Росії, сказано у зверненні. Фото: Getty Images

Україна закликає міжнародну спільноту вжити проти агресора Російської Федерації невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій лише розв'язує руки Кремлю.

Про це заявило Міністерство закордонних справ у середу.

МЗС опублікувало заяву у зв'язку з рішенням Ради федерації РФ про використання російської армії за кордоном під приводом "захисту" російського населення на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій і Луганській областях.

"Міжнародне право забороняє агресію, а суверенітет і територіальна цілісність України забезпечені й гарантовані засадничими нормами й принципами міжнародного права та низкою основоположних міжнародних інструментів, зокрема Статутом ООН, Гельсінкським Заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994-го, численними зобов'язаннями Росії за двосторонніми договорами між Україною та Російською Федерацією.

Україна закликає міжнародну спільноту вжити проти агресора невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій з боку міжнародного співтовариства лише розв'язує руки Кремлю", - ідеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція назвала звернення Путіна "параноїдальним"

"Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військову потугу РФ застосує в будь-якому регіоні світу", - заявили в МЗС.

21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про визнання так званих ЛДНР - окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Потім заявив, що РФ "визнала кордони" самопроголошених ЛНР і ДНР у межах двох областей України.

22 лютого Рада федерації дозволила Путіну використовувати російську армію за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «МЗС звернулося до світу через рішення Росії про використання армії за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі