пʼятниця, 12 жовтня 2012 17:03

МЗС розповсюдило по всім дипломатичним місіям фальшивий медіа-моніторинг Держкомтелерадіо - експерти

МЗС розповсюдило по всім дипломатичним місіям фальшивий медіа-моніторинг Держкомтелерадіо - експерти
Фото: vybory.mediasapiens.ua

В Україні предметом маніпуляцій став медіа-моніторинг.

Про це під час прес-конференції "Вибори 2012: моніторинг порушень, рівність можливостей у ЗМІ, готовність до протестів" розповів голову комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати опитувань ніколи не збігалися з результатами виборів - Бекешкіна

"В Україні предметом маніпуляцій став медіа-моніторинг. Сьогодні я уповноважений зробити заяву від комітету "Рівність можливостей" , від Академії української преси  та "Телекритики". Держкомтелерадіо 5 жовтня оприлюднило рейтинг, який з методологічного досліду моніторингу  є цілковито некваліфікованим, він є грубою фальсифікацією, спрямованою на дискредитацію незалежних моніторингових  місій, введення в оману громадськості і спостерігачів", - сказав експерт.

Він зауважив, що цей моніторинг Держкомтелерадіо по всіх дипломатичних місіях розповсюдило українське міністерство закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів, як влада намагається дискредитувати екзит-поли

"Поширення моніторингу Держкомтелерадіо дискредитує Україну в очах світової громадськості, свідчить про системну неспроможність цілої низки державних служб діяти відповідно до демократичних стандартів та належним чином виконувати покладені на них обов'язки", - наголосив він.

Наразі українська громадськість обіцяє оприлюднити своє звернення на сайті "Телекритики" та розіслати його всім дипломатичним місіям.

Зараз ви читаєте новину «МЗС розповсюдило по всім дипломатичним місіям фальшивий медіа-моніторинг Держкомтелерадіо - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі