пʼятниця, 12 жовтня 2012 14:48

Результати опитувань ніколи не збігалися з результатами виборів - Бекешкіна

Результати опитувань ніколи не збігалися з результатами виборів - Бекешкіна
Ірина Бекешкіна. Фото: ukr.obozrevatel.com

Результати опитувань і виборів не можуть співпадати. Про це на прес-конференції сказала директор Фонду демократичних ініціатив Ірина Бекешкіна.

"Ніколи результати виборів не будуть повторювати результати опитувань. Подивіться, 24% тих, хто не визначився - ми не знаємо як вони розподіляться", — сказала Бекешкіна.

За її словами, останнє опитування можна оприлюднювати за 10 днів до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політтехнологи перед виборами заробляють сотні тисяч доларів - експерт

"Це будуть, як мінімум результати місячної давності. Ми давно вже боремося, щоб можна було оприлюднювати результати опитування хоча б за тиждень до виборів. Не так багато країн, де така заборона діє", — додала Бекешкіна.

Вона зауважила, що суто українським феноменом є публікація фальшивих рейтингів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні немає партій, які б могли пишатись своїм рейтингом

"Такого безладдя, щоб ЗМІ публікували рейтинги яких немає — ніде нема. У нас часто журналісти не розуміють деяких речей. Якщо написано, що похибка у 2,3 % - це значить, що менше цієї похибки — воно приблизно на однаковому рівні. Коли, як сенсацію, стали подавати що "Удар" вийшов на 1 місце, а між ним і Об'єднаною опозицією — 1%, це означає, що вони на одному рівні", - додала Бекешкіна.

При цьому вона наголосила, що наразі на мажоритарних округах є десь 30% невизначених і вони можуть визначитися в останній тиждень чи навіть у день голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми ідемо ніс в ніс з Об'єднаною опозицією - "УДАР"

За даними Фонду демократичних ініціатив, який, разом з КМІС, проводив дослідження з 18 вересня по 4 жовтня — 62% впевнені у таємності виборчого голосування, а не впевнені — 28%, і лише 9 % громадян певні, що вибори пройдуть чесно. 34% вважають, що вибори пройдуть з окремими порушеннями, що результати можуть бути перекручені — 31%, а 16% упевнені, що усе буде підлаштовано.

 

Зараз ви читаєте новину «Результати опитувань ніколи не збігалися з результатами виборів - Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі