вівторок, 19 березня 2024 17:58

МЗС офіційно прокоментувало ідею про позику від США

МЗС офіційно прокоментувало ідею про позику від США
Україна вже отримує підтримку у різному вигляді, сказав Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував на брифінгу для іноземних ЗМІ ідею допомоги Україні від США у вигляді позики.

Про це повідомив "Укрінформ".

"Україна вже отримує підтримку у різному вигляді. Дещо приходить, як грантова допомога, а інша підтримка приходить у вигляді позик. Тож ми не шоковані пропозицією зі США", - сказав міністр.

"Але питання полягає у тому, як щодо загальної структури допомоги, яка буде надана. І ми не бачили жодних деталей стосовно цієї пропозиції, крім як загального згадування позики, замість грантів", - зауважив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-й "Рамштайн": Німеччина повідомила хороші новини для України

Шокує те, що рішення у Конгресі США щодо допомоги ще не ухвалили, і хоча наближається кінець березня, обговорення ще триває, сказав міністр.

Кулеба підкреслив, що найдешевшим шляхом збереження безпеки у світі є підтримка України сьогодні. Україна прагне, щоб ці дебати у США завершилися позитивно і було ухвалено рішення, яке б не допустило руйнування американської допомоги, сказав міністр.

Вчора в Україну прибув сенатор США, республіканець Ліндсі Грем. З конгресменом зустрівся президент Володимир Зеленський.

Республіканець заявив про ідею допомоги у формі безвідсоткового кредиту.

Зараз ви читаєте новину «МЗС офіційно прокоментувало ідею про позику від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі