понеділок, 18 березня 2024 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поговорив із республіканцем Гремом про ракети

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з конгресменом Сполучених Штатів Америки, республіканцем Ліндсі Гремом.

Про це у понеділок повідомили сайт президента і Зеленський у Facebook.

Автор: president.gov.ua
  Президент України Володимир Зеленський і конгресмен Сполучених Штатів Америки, республіканець Ліндсі Грем у Києві, 18 березня
Президент України Володимир Зеленський і конгресмен Сполучених Штатів Америки, республіканець Ліндсі Грем у Києві, 18 березня

"Обговорили питання подальшої всебічної допомоги Україні. Поінформував про ситуацію на передовій та першочергові потреби нашої армії. Критично важливе подальше надання партнерами військово-технічної допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них", - сказав Зеленський.

Також говорили про євроатлантичну інтеграцію України, посилення санкційного тиску на державу-агресора Російську Федерацію і використання заморожених російських активів для нагальних потреб України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС остаточно схвалив додаткові €5 млрд військової допомоги Україні

Зеленський висловив вдячність Конгресу, обом партіям - Демократичній та Республіканській, президенту США Джозефу Байдену, його адміністрації та всьому американському народу за надання Україні оборонної, фінансової та економічної допомоги.

"Наша боротьба за незалежність і територіальну цілісність триває. Стала підтримка України з боку міжнародних партнерів, особливо Сполучених Штатів, зараз як ніколи важлива для реалізації планів із деокупації наших територій та захисту людей. Ми розраховуємо на збереження та посилення такої підтримки", - сказав глава держави.

18 березня посольство США в Україні повідомило про прибуття у Київ сенатора США Ліндсі Грема.

Грем вже приїздив до України торік у серпні. Тоді Київ також відвідали сенатори від Демократичної партії Елізабет Уоррен і Річард Блюменталь.

Минулого тижня США оголосили новий пакет військової допомоги, який передбачає снаряди для артилерії і ракети до HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив із республіканцем Гремом про ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі