середа, 17 квітня 2019 14:51

Мовчання Зеленського вже стало фактором економічної нестабільності - експерт

Мовчання Зеленського вже стало фактором економічної нестабільності - експерт
Політолог Руслан Шахов прокоментував прогнози Morgan Stanley щодо економічного розвитку України. Фото: https://www.facebook.com/shaxovruslan

Ігнорування Володимиром Зеленським найважливіших економічних питань вже стало фактором нестабільності в країні. Про це повідомив політолог Руслан Шахов, коментуючи опубліковані прогнози Morgan Stanley щодо економічного розвитку України.

"За прогнозами Morgan Stanley, до кінця року курс долара підніметься до 31 гривні. Серед причин на першому (!) місці аналітики називають політичну нестабільність. Макроекономіка, інфляція і підвищення тарифів йдуть слідом. Ім'я політичної нестабільності зрозуміло - Володимир Зеленський. А ось облич у неї може бути багато. І падіння національної валюти, і згортання інвестицій, і закриття виробництв", - вважає Шахов.

При цьому він підкреслив, що сам Зеленський не працює над тим, щоб знизити рівень тривожних очікувань і не представляє ніякої економічної стратегії.

"Що буде з тарифами, Володимир Олександрович? Що буде з "Приватбанком"? Що буде з ринком землі - ви його, нарешті, відкриєте або віддасте в управління своїм "приватівським" друзям? Адже аграрна галузь має такий потенціал до швидкого збагачення своїх "кураторів", як майже жодна інша (за винятком хіба що транспортування енергоносіїв).

Останнє питання, до речі, може виявитися вирішальним для багатьох виборців Зеленського. За дослідженнями Інституту економіки та прогнозування НАН України, значна частина сільського електорату підтримувала Юлію Тимошенко. Після того, як Зеленський її виштовхав з виборчих перегонів і зайняв лідерську позицію, яку рік утримувала Тимошенко, виборці "Батьківщини" повинні зрозуміти, що їм робити в другому турі. І саме для них питання земельного ринку є визначальним. Ніхто з них не збирається з пожитками здаватися в колгоспи імені "Привату". А, знаючи про звички спонсора і ментора Зеленського, виключати такі перспективи я б не став", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні аналітики очікують падіння курсу гривні

До кінця поточного року курс української гривні знизиться на 4 грн по відношенню до сьогоднішнього курсу долара й становитиме 31 грн.

До кінця 2020 року долар може коштувати вже 32,5 грн, повідомляють фахівці-аналітики американського банківського холдингу Morgan Stanley

Зараз ви читаєте новину «Мовчання Зеленського вже стало фактором економічної нестабільності - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі