середа, 30 березня 2022 15:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Москва втратила танків найбільше за останні 50 років. Але ворог далі лізе" - Зеленський

"Москва втратила танків найбільше за останні 50 років. Але ворог далі лізе" - Зеленський
Агресія Росії не обмежується кордонами України, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Колони російської бронетехніки не зменшуються. Хоча Україна вже знищила більше російських танків та інших бойових машин, ніж Москва втрачала у будь-якій війні за останні 50 років.

Про це сказав президент Володимир Зеленський парламенту Норвегії, повідомляє Gazeta.ua.

"Підступність російських дій на морі заслуговує окремої уваги. Бо це одна з найбільших загроз міжнародній безпеці з усіх, які виникали після Другої світової війни.

Українські порти на Чорному та Азовському морях заблоковані Росією. Близько сотні кораблів не можуть вийти у Середземне море.

Деякі судна були просто захоплені. Це піратство заради крадіжки вантажу. Декілька суден зазнали вогневого удару.

Блокада портів була реалізована Росією не просто. Силами флоту вони замінували море. І тепер міни, встановлені російськими силами, дрейфують морем. І це небезпека для країн у Чорноморському регіоні", - сказав глава держави.

Є загроза екологічної катастрофи, заявив Зеленський.

"І тоді Росія знову скаже як завжди - що це ніби-то не вона. Як говорила неодноразово, коли вбивала у Європі критиків російської влади, збивала малазійський "Боїнг" у небі над Донбасом.

Війна зараз не обмежується тільки нашими кордонами. Жодна інша держава з часів Другої світової війни і агресії нацистів на морі не створювала такої загрози вільному мореплавству, яку вже створила Росія", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хороший рускій" - Росія почала новий етап інформаційної війни

Зеленський закликав Норвегію разом зупиняти агресію Росії. Подякував за підтримку України зброєю.

"Але війна продовжується. Росія перекидає нові сили на нашу землю, щоб продовжити знищувати нас, українців. Ми маємо зробити більше, щоб зупинити війну", - сказав президент.

Зеленський закликав надати Україні протикорабельну зброю - ракети "Гарпун", протиповітряні системи, засоби ураження бронетехніки і артилерійських систем.

Також - продовжувати санкції проти РФ. Заборонити російським суднам користуватися портами на континенті.

27 лютого Туреччина закрила протоки Босфор і Дарданелли для російських військових кораблів.

Росія замінувала район Чорного моря, яке прилягає до гирла Дунаю. Також замінувала район острову Зміїний, де проходить маршрут з Босфору до чорноморських портів.

Зараз ви читаєте новину «"Москва втратила танків найбільше за останні 50 років. Але ворог далі лізе" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі