вівторок, 18 листопада 2014 16:58

Москва не переможе у боротьбі за Україну - Меркель

Москва не переможе у боротьбі за Україну - Меркель
Фото: gazeta.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Захід не втрачати надію в тривалому протистоянні з Росією через Україну. Проте вона запевнила, що Кремлю не вдасться взяти гору в цій боротьбі, повідомляє "Голос Америки".

За її словами, анексія Криму Росією "поставила під питання весь європейський мирний порядок", а після цього Росія продовживала "використовувати свій вплив для дестабілізації східної України".

"Хто б міг подумати, що за 25 років після падіння Берлінської стіни, після закінчення Холодної війни, після того, як прийшов край розколу Європи і поділу світу на два табори, щось подібне станеться в самому серці Європи?" - заявила Меркель.

"Старе мислення, мислення в рамках теорій впливу, при якому порушується міжнародне право, не повинно взяти гору, - сказала канцлер. - І я переконана, що воно не запанує".

Меркель, яка провела довгі переговори з президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту G20, заявила також, що Захід наполегливо працює в напрямку дипломатичного вирішення конфлікту, однак не має наміру відмовлятися і від економічних санкцій проти Москви.

"Ми повинні запастися терпінням перед важкою боротьбою, - зазначила вона. - Мій особистий досвід з історії Німецької Демократичної Республіки показує, що не можна втрачати надію занадто швидко, - сказала Меркель. - Головна небезпека - це дозволити нас розділити, вбити між нами клин".

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що oбстановка на Донбасі продовжує погіршуватися.

Зараз ви читаєте новину «Москва не переможе у боротьбі за Україну - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі