пʼятниця, 23 липня 2021 12:23

Молдова заявила про причетність українських служб до викрадення Чауса

Молдова заявила про причетність українських служб до викрадення Чауса
Чаусу інкримінують хабарництво. Фото: "Радіо Свобода"

Держслужби України причетні до викрадення колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса. Такого висновку дійшли після завершення розслідування, про яке повідомив генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло, повідомляє ZN.UA

"Можу вам сказати, що були задіяні державні установи. Ми визначили і встановили людей, які були причетні до справи Чауса", — сказав генпрокурор.

За його словами, Молдова вже відправила в Україну кілька запитів з цього приводу. Зараз там чекають на відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова пообіцяла сприяти екстрадиції судді Чауса

3 квітня в Кишиневі невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що його викрали іноземні громадяни, які вже перетнули кордон з Україною.

Україна не причетна до ситуації з викраденням судді, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Згодом у відеозверненні Чаус заявив, що викрадення було, але 2016 року. І відтоді його, залякуючи розправою, змушували перебувати в Молдові. Заявив, що збирається повернутися.

У серпні 2016-го Національне антикорупційне бюро викрило Чауса на отриманні $150 тис. хабаря. Гроші були у двох скляних банках. Одну з них суддя закопав у дворі дому.

Наступного року Чауса затримали в Молдові. Країна відмовила йому в політичному притулку.

Зараз ви читаєте новину «Молдова заявила про причетність українських служб до викрадення Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі