четвер, 11 липня 2019 18:27

Молдова пообіцяла сприяти екстрадиції судді Чауса

Молдова пообіцяла сприяти екстрадиції судді Чауса
Зеленський і Санду обговорили Чауса. Фото: "Кореспондент"

На брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Майєю Санду президент України Володимир Зеленський порушив питання щодо екстрадиції до України колишнього судді Миколи Чауса.

"Я підняв питання щодо екстрадиції в Україну горезвісного екс-судді Миколи Чауса. Наші партнери пообіцяли сприяти цьому процесу", — сказав Зеленський, передають УНН.

Український президент подякував Санду за візит до України. Заявив, що Україна та Молдова продовжать активний діалог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю-втікача Чауса оголосили в міжнародний розшук

Суддю Чауса 2016 року викрили під час отримання хабара за винесення рішення суду в інтересах підсудного. Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. 27 жовтня 2017 року в розшук суддю Чауса оголосив Інтерпол.

Колишній український суддя Микола Чаус подав до суду на президента Молдови Ігоря Додона через те, що той відмовив йому у наданні політичного притулку. Рішення про відмову в проханні про надання політичного притулку було прийнято 5 жовтня на одній із сесій Комісії з питань політики щодо громадянства і притулку, через півроку після подання запиту суддею.

Зараз ви читаєте новину «Молдова пообіцяла сприяти екстрадиції судді Чауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі