четвер, 05 березня 2015 16:30

Багато хто не розуміє, наскільки слабка Росія насправді - екс-міністр США

Багато хто не розуміє, наскільки слабка Росія насправді - екс-міністр США
Фото: www.peoples.ru

Економічні санкції, які ЄС і США ввели проти Росії, діють на Росію сильніше, ніж здається.

Про це пише ZN  з посиланням на видання Bloomberg, яку це розповів колишній міністр фінансів США Роджер Олтман.

"Багато людей не розуміють, наскільки слабка Росія насправді", - сказав він.

Серед проблем Росії він перерахував стрімке скорочення населення, тендітну банківську систему і валюту, яка впродовж останнього року втратила половину своєї вартості. За його словами, Росія сьогодні "на межі краху".

Її зовнішні борги стали занадто дорогими після того, як США і ЄС перекрили російським банкам і компаніям доступ до світових фінансових ринків. І протягом цього року вони не отримають доступ до кредитів за межами Росії, які необхідні для сплати своїх зобов'язань по цінних паперах. Крім того, країна переживає дефіцит бюджетних.

При цьому, за словами екс-міністра США, президент Росії Володимир Путін зловживає терпінням росіян, які страждають через найбільшої з 2009 року рецесії, яка стрімко зростає на тлі обвалу цін на нафту до найнижчого за останні 6 років рівня.

"Путін, схоже, дивиться на те, що росіяни мають дуже тривалу історію тяжких страждань, і розраховує, що їх терпінню немає кінця і краю. Але це самообман", - сказав Олтман.

Він додав, що Росія інтегрована у світову фінансову систему значно більше, ніж КНДР. Тому під тиском санкцій російська банківська система може потерпіти крах. І тоді Кремлю доведеться шукати політичних компромісів, щоб мати шанс відновити країну.

"Не виключено, що ми можемо підсилити санкції разом з Європою і це, власне, змусить Росію відступити", - додав колишній американський міністр.

В цей же час, верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні заявила про підготовку нових санкцій проти Росії. Крім того, Євросоюз також спостерігає за виконанням Мінських домовленостей і готовий посприяти цьому. Президент США Барак Обама 3 березня своїм указом продовжив санкції проти Російської Федерації, прийняті в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Багато хто не розуміє, наскільки слабка Росія насправді - екс-міністр США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі