середа, 11 серпня 2010 08:40

Міжнародна організація закликає Януковича захистити свободу преси

Міжнародна організація закликає Януковича захистити свободу преси

Міжнародний інститут преси (International Press Institute, IPI) закликав Президента України Віктора Януковича
захистити свободу преси в країні і запобігти тиску на засоби масової інформації.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті організації.

У тексті наголошується, що поточні події в Україні йдуть врозріз із заявами, які раніше зробив Янукович.

Підставою для написання відкритого листа, зокрема, стало рішення Київського окружного адміністративного суду, який у червні 2010 року позбавив опозиційні українські телеканали TBi та 5 канал частот на мовлення. Представники IPI сподіваються, що подальше обговорення цього питання буде відкритим для громадськості, а сам процес видачі ліцензій на мовлення буде прозорим і неполітизованим.

Крім цього, в листі згадуються напади на журналістів, що почастішали, а також нездатність української влади покарати винних в цьому. Представники Міжнародного інституту преси закликали Януковича посприяти виявленню зловмисників та притягнення їх до відповідальності.

Представники української опозиції раніше заявляли, що після обрання Віктора Януковича Президентом у країні почала утверджуватися цензура. Зокрема, повідомлялося, що на основних телеканалах деякі неугодні владі сюжети і репортажі знімаються з ефіру. У відповідь на це Глава держави заявив, що готовий співпрацювати з журналістами та відстоювати в країні свободу слова.

Крім того, Президент України Віктор Янукович закликав главу МВС Анатолія Могильова створити належні умови для професійної діяльності журналістів.

У липні Міжнародна громадська організація Репортери без кордонів закликала Віктора Януковича привселюдно пообіцяти захищати свободу слова в Україні і дала Президентові низку порад, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна організація закликає Януковича захистити свободу преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі