вівторок, 17 жовтня 2017 11:12

Мітингувальники залетіли на Погоджувальну раду

Мітингувальники залетіли на Погоджувальну раду
Нардеп Мустафа Найєм (справа) вимагає від спікера Андрія Парубія поставити на голосування закони про скасування недоторканності, відкриті списки і антикорупційний суд. Фото: трансляція "Громадське"

Від голови Верховної Ради терміново вимагають поставити на голосування законопроекти про скасування депутатської недоторканності, запровадження відкритих списків і антикорупційний суд.

Близько 10:50 до зали Погоджувальної ради зайшли народні депутати, які підтримують протестувальників під парламентом.

Біля спікера Андрія Парубія всівся нардеп Мустафа Найєм, який висунув вимоги.

"Зараз під стінами під Верховної Ради зібрались тисячі людей. Їхні вимоги прості: проголосуйте законопроекти, які вже зареєстровані. Вимагаємо, щоб ви виконали свої обіцянки.

У ваших руках зараз стабільність в країні, щоб не було розколу в залі. Якщо ви пообіцяли три роки назад зняти недоторканність, що заважало три роки це зробити? Чому потрібна була одна ніч, щоб президент вніс цей закон? Якщо ви обіцяли відкриті списки разом із президентом, що заважало за три роки проголосувати цей закон? Що заважало? Тільки одне - страх залишитися без мандату.

І останнє - антикорупційний суд. В цій залі люди, які привели сюди злочинців, вбивць, корупціонерів. Ви боїтеся, що їх посадять. Андрій Володимирович, поставте на голосування зараз ці законопроекти, щоб уникнути ескалації. Все інше у ваших руках", - заявив він.

"Виходьте до людей" - вигукували нардепи, серед яких Віктор Чумак, Єгор Соболєв, Володимир Парасюк. Після цього із зали вийшов голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Зрештою Парубій зупинив засідання Погоджувальної ради. Фракції і групи зберуться о 12:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такої кількості правоохоронців ще не було" - під Радою проходить антивладна акція

17 жовтня президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції, який скасовує недоторканність народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники залетіли на Погоджувальну раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі