субота, 18 жовтня 2014 04:31

Світ вимагає, щоб Путін вже сьогодні засудив псевдовибори на Донбасі — Геращенко

Світ вимагає, щоб Путін вже сьогодні засудив псевдовибори на Донбасі — Геращенко
Ірина Геращенко. Фото: lenta-ua.net

Президент Російської Федерації Володимир Путін повинен вже сьогодні засудити проведення псевдовиборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках, інакше війна там розгориться ще з більшою силою.

Таку думку в ефірі одного з телеканалів висловила уповноважений президента щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Геращенко наголосила, що від Путіна світова спільнота чекає, що він не після 2 листопада, а вже сьогодні заявить, що ніякі вибори 2 листопада не можуть відбутися на Донбасі.

"Бо це будуть фейкові вибори, які не визнає світ. І це буде означати лише ескалацію конфлікту", - попередила політик.

Нагадаємо, 2 листопада у так званій ЛНР відбудуться вибори, а 9 листопада — референдум. На референдум мають винести питання: "Як бачать жителі ЛНР своє майбутнє — у складі України або в складі незалежної республіки".

У так званій ДНР також запланували на 2 листопада вибори свого голови та депутатів.

Разом з тим, під час зустрічі в Мілані президента України Петра Порошенка з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу останні заявили, що, якщо на Донбасі відбудуться псевдовибори, то це перекреслить мінські домовленості.

Італійська влада, в свою чергу, зазначила, що результати виборів у самопроголошених ДНР і ЛНР жодна демократична держава в світі не визнає.

Зараз ви читаєте новину «Світ вимагає, щоб Путін вже сьогодні засудив псевдовибори на Донбасі — Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі