середа, 12 жовтня 2022 05:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ також розпочало набирати солдатів у в'язницях – росЗМІ

Міноборони РФ також розпочало набирати солдатів у в'язницях – росЗМІ
Зеків знову мобілізують. Фото: Укрінформ

Міністерство оборони РФ вербує для участі у війні проти України ув'язнених із "червоних" колоній, де відбувають покарання в тому числі колишні співробітники силових структур.

Російське відомство вербувало ув'язнених майже одночасно з ПВК "Вагнера". Представники обох організацій відвідували цю колонію 27 і 28 вересня відповідно, пише російське видання "Медуза".

Представники міноборони пропонували ув'язненим контракт на півроку й гроші за участь у війні в складі "дивізії Шторм", розповів батько одного із засуджених. Зібрали 60 осіб, які написали прохання про помилування і дали підписку про нерозголошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із ПВК "Вагнер" можна виїхати тільки на пенсію, або в цинковій труні" ‒ Пригожин "підбадьорює" найманців

Вони пропонували такі ж умови, що й ПВК "Вагнера" (помилування і гроші), але відзначали, що "шансів вижити більше". Адміністрація колонії почала тиснути на ув'язнених, вимагаючи погодитися на цю пропозицію.

В "Гулагу.нет" вважають, що в міноборони РФ вирішили створити спецзагін, до якого увійдуть ув'язнені з колоній для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Існує як мінімум два "Шторми", пов'язаних із російським міноборони. Перший - штурмовий батальйон, сформований в так званій ЛНР у липні 2022 року. Другий - зведений загін добровольців із Північної Осетії, який чотири місяці воює в Україні.

Російська приватна військова компанія "Вагнер", що належить "кухареві Путіна" Євгену Пригожину, вже завербувала для війни в Україні близько 6000 ув'язнених російських в'язниць.

При цьому" вагнерівці "через великі втрати почали брати у свої підрозділи навіть тих ув'язнених, кого раніше "відсіяли".

Російські правозахисники називають цифру - до 11 тисяч завербованих і до 3 тисяч тих, хто виїхав на війну.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ також розпочало набирати солдатів у в'язницях – росЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі