пʼятниця, 10 листопада 2017 11:17

Міністра Данилюка запідозрили у причетності до злочинів Януковича

Міністра Данилюка запідозрили у причетності до злочинів Януковича
Фото: REUTERS

Міністра фінансів Олександра Данилюка, заступника міністра Юрія Буцу і держсекретаря Євгена Капінуса перевіряють у причетності до злочинів президента-втікача Віктора Януковича.

Про це пишуть "Українські Новини", посилаючись на ухвалу Шевченківського райсуду Києва від 27 жовтня.

"Учасниками злочинної організації (Янукович та його оточення) протягом січня 2010 - лютого 2014 років скоювалися злочини з незаконного заволодіння коштами в різних галузях економіки, а саме: у банківській сфері, у сфері паливно-енергетичного комплексу, при випуску й купівлі-продажу ОВДП тощо. Загальна сума збитків, завданих діяльністю злочинної організації, становить більше 18 млрд гривень", - ідеться в матеріалі суду.

Зазначається, що своїм указом від 2 липня 2010 року Янукович створив координаційний центр з впровадження економічних реформ як консультативно-дорадчий орган при президентові. Генеральна прокуратура перевіряє версії можливої причетності посадових осіб зазначеного координаційного центру до злочинів, скоєних Януковичем і його оточенням.

Данилюк у 2010-2015 роках очолював Координаційний центр з введення економічних реформ при Адміністрації президента, тоді як його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко й держсекретар Мінфіну Євген Капінус були працівниками центру.

Генпрокуратура уточнює, що йдеться про тих працівників центру, які згодом заснували благодійні організації "Центр реформ" і "Благодійний фонд "Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе".

Відповідно до даних єдиного реєстру юросіб і фізосіб-підприємців, засновниками "Центру реформ" є Олександр Данилюк, Євген Капінус, Юрій Буца, Яна Бугрімова, Наталія Кириченко, Ганна Руда й Олександр Саєнко.

Засновниками "Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе" є Данилюк разом з Юлією Тичковською, Володимиром Федоріним і Міхеілом Саакашвілі.

27 жовтня суд надав слідчим ГПУ дозвіл на тимчасовий доступ до документів "ОТП Банку" з рахунків обох центрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко назвав Раду "Верховною біржею" і обіцяє "напружену осінь"

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків.

У період 2010-2014 років Данилюк перебував на посаді керівника Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Адміністрації президента. За цей період, згідно з податковою інформацією про доходи, отримав доходу на суму 556 162,98 грн. При цьому придбав житловий будинок вартістю 2 054 000 грн, а також автомобіль BMW X5. Також 2014 року поклав на рахунок в ПАТ "Укрсоцбанк" 519 665,67 грн.

Суд призначив позапланову документальну перевірку щодо дотримання Данилюком вимог податкового, валютного та іншого законодавства в період з 1998-го до 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Міністра Данилюка запідозрили у причетності до злочинів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі