середа, 27 серпня 2008 16:54

Мілібенд у Києві закликав Медведєва не починати холодну війну

Глава МЗС Британії Девід Мілібенд у Києві заявив про те, що Захід не бажає починати холодну війну з Росією.

"Ми не хочемо нової холодної війни і президент Росії Дмитро Медведєв відповідальний за те, щоб її не розв"язати", заявив Мілібенд.

Прес-служба Президента заявила, що Ющенко провів зустріч з Мілібендом, під час якої обговорили ситуацію в Грузії і можливі шляхи врегулювання конфлікту, формування єдиної позиції європейських держав зі стабілізації ситуації в регіоні.

"Ми розглядаємо наші відносини як відносини стратегічного порядку", сказав Ющенко.

Ющенко також подякував за підтримку, "яку відчуває Україна з боку Великої Британії щодо європейських прагнень нашої держави".

Він висловив надію, що Велика Британія підтримає позицію України щодо політичної частини нової посиленої угоди між Україною і Європейським Союзом під час Дванадцятого саміту УКРАЇНА-ЄС, який відбудеться 9 вересня у Франції.

Нагадаємо, вчора глава МЗС Британії Девід Мілібенд закликав "демократичні країни об"єднатися в консорціум з метою засудження визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії".

За матеріалами: Reuters, Korrespondent.net.

Зараз ви читаєте новину «Мілібенд у Києві закликав Медведєва не починати холодну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі