субота, 05 січня 2008 16:12

Микола Томенко боротиметься з еротикою на ТБ

Микола Томенко боротиметься з еротикою на ТБ

Народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко ініціюватиме слухання у Верховній Раді звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і інформації Державного комітету телебачення і радіомовлення щодо виконання законодавства у сфері діяльності ЗМІ, передає УНІАН.

За словами Томенка, останнім часом телевізійні канали відмовляються виконувати норму закону про рекламу щодо заборони на рекламування алкогольної продукції. Крім того, відзначив він, телеканали не дотримуються чинного законодавства щодо тривалості рекламних блоків.

Серед очевидних порушень Томенко назвав і невиконання норм щодо захисту громадської моралі. В якості приклада він назвав той факт, що деякі ефірні, а не кабельні канали, зокрема, "Кіно" та "Ентер", "фактично, перетворилися на вечірні й нічні еротичні канали". Томенко висловив здиування, чому державні органи, які повинні контролювати ситуацію, не реагують належним чином на подібні порушення.

"Останнім часом Нацрада діє як орган із штампування частот, а не як інститут, який визначає стратегію інформаційного простору і контролює виконання законодавства в телерадіопросторі", - заявив народний депутат.

Він також зазначив, що в даній ситуації важко зрозуміти, які функції виконує Держкомітет телебачення і радіомовлення, на утримання якого витрачається понад 700 млн грн.

Томенко також зазначив, що в останні роки Верховна Рада взагалі не розглядала питань щодо інформаційної політики. Зокрема, за його словами, вже два роки поспіль парламент не заслуховував відповідні звіти Нацради з питань телебачення і радіомовлення, хоча має це робити щороку. Тому, за словами Томенка, він ініціюватиме слухання найближчим часом в парламенті інформації відповідних органів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Микола Томенко боротиметься з еротикою на ТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі