понеділок, 07 липня 2014 11:27

МЗС України вимагає від окупаційної влади Криму пустити Джемілєва та Чубарова на півострів

МЗС України вимагає від окупаційної влади Криму пустити Джемілєва та Чубарова на півострів
polittech.org

Міністерство закордонних справ України вимагає від самопроголошених влади Криму відкрити доступ на півострів лідеру кримських татар, народному депутату України Мустафі Джемілєву та голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, як і лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву повинен бути наданий безперешкодний доступ до рідної землі", - йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС зазначили, що рішення про заборону Чубарову в'їжджати на територію Криму "абсурдно" і є результатом "шовіністичної політики, яку Російська Федерація, продовжуючи традиції Сталіна, здійснює відносно кримськотатарського народу від початку збройної окупації та анексії Криму".
AdRiver

Нагадаємо, вчора Чубарову було оголошено про заборону на в'їзд в Росію і окупований Крим строком на 5 років. Він повертався з виїзного засідання Меджлісу в Генічеську Херсонської області.

Джемільову заборона на в'їзд в Крим була оголошена 22 квітня.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України вимагає від окупаційної влади Криму пустити Джемілєва та Чубарова на півострів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі