четвер, 23 травня 2013 19:49

Ми весь час підкреслюємо, що Україна Європейському Союзу потрібна - посол Польщі

Ми весь час підкреслюємо, що Україна Європейському Союзу потрібна - посол Польщі
Генрик Літвін: більшість членів ЄС зацікавлені у приєднанні України. Фото: city.kharkov.ua

Європейський Союз зацікавлений у приєднанні України.

Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол Польщі в Україні Генрик Літвін у ефірі "Ера-FM".

"Не було ніяких змін у нашій політиці. Ми весь час підкреслюємо, що Україна Європейському Союзу потрібна, що важко уявити собі, як побудувати стабільну європейську систему, якщо ми не будемо мати на увазі місце України в цій системі. Ми працюємо, щоб розповсюджувати таку точку зору в Європі, і це нам вдається", - сказав Літвін.

За його словами, більшість членів ЄС зацікавлені у приєднанні України.

"Якщо ми говоримо про довготерміновий підхід, то тут нас підтримують практично усі. Мені здається, більшість політиків в усіх країнах так це бачать", - зазначив Літвін.

Водночас він наголосив, що є інший бік питання про членство в ЄС - нинішня політична ситуація в Україні.

"І тут є багато конкретних умов, очікувань і побажань зі сторони Європейського Союзу. І тут є різні підходи у Європейському Союзі та Україні. Польща теж підкреслює потребу Україні зробити декілька кроків в різних напрямках. Справа підписання угоди (про асоціацію) цього року в конкретному часі і конкретному місці пов'язані із конкретними кроками (України)", - зауважив посол.

Зараз ви читаєте новину «Ми весь час підкреслюємо, що Україна Європейському Союзу потрібна - посол Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі