вівторок, 29 липня 2014 13:01

Ми маємо використовувати власну високоточну зброю - Семиволос

Ми маємо використовувати власну високоточну зброю - Семиволос
Фото: podrobnosti.ua

Політика Заходу побудована на тому, щоб не дратувати Росію. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

"Вони поки не будуть нам продавати високоточну зброю. Можливо, це виглядає важкозрозумілим. Але насправді ми частково маємо таку зброю. Треба навантажити свої підприємства і забезпечувати армію власною, хоч її виробництво потребує часу", - наголосив він.

За словами експерта, західні політики поки дозрівають до того, щоб активно втручатися в ситуацію. "Дуже багато залежить від громадської думки. За останній час вона серйозно змінилася. Відбулася зміна від традиційного до Заходу: "Це не наша війна, а те, що відбувається на Сході України - від нас далеко" до більш позитивних для України настроїв: "Путіна треба зупинити". Коли західна громадська думка буде чітко сформульована, і політики будуть змушені із нею рахуватися, відбудуться зміни у військовій підтримці нашої країни. Зокрема у постачанні високоточної зброї. Цей процес складний. Кожен політик, який має приймати подібні рішення, "буде дмухати на воду", щоб їх ухвалювали уряди всіх країн. Вони налаштовані на те, аби відповідальність була спільною", - пояснив Семиволос.

"Зараз змінюється парадигма відносин. Росія тривалий час залишалася для Заходу ключовим партнером з точки зору дострокових перспектив. Рік тому популярною була позиція: "Росія перша". Але зараз такого немає. На Заході розуміють, що із росіянами треба домовлятися, щоб вони не були загрозою. Ми бачимо, як змінюється до неї ставлення та ситуація", - додав директор Центру близькосхідних досліджень.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що інші країни не стануть продавати Україні авіаційну техніку через небажання ускладнювати відносини з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Ми маємо використовувати власну високоточну зброю - Семиволос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі