понеділок, 24 червня 2019 09:17

Меркель і Макрон перевіряли Зеленського на міцність

Меркель і Макрон перевіряли Зеленського на міцність
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 18 червня. Фото: znaj.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що лідери Франції та Німеччини на зустрічі перевіряли президента України на поступливість у російському питанні.

"Макрон і Меркель дивилися, які наміри стратегічні. Насправді складна ситуація для нової команди стане, коли буде велика фракція в новій Раді, буде великий тиск щось робити. Можливо, тиснутимуть, щоб щось робити за наш рахунок, і я бачу певні ознаки цього. До цього треба готуватися, і чіткі меседжі, які прозвучали, є дуже корисними", – заявив Клімкін у інтерв'ю "5 каналу".

Відновлення в правах делегації Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи можливе лише за певних умов, заявила згодом Ангела Меркель. Якщо Росія виконає свої зобов'язання.

"Проблема не з поверненням Росії до Ради Європи. Я намагався пояснити всім нашим партнерам, що від того, що там буде декілька російських депутатів, нам не холодно й не спекотно. Проблема ж зовсім в іншому: хтось хоче використати це повернення як шлях до "нової нормальності" з Росією", – додав український міністр закордонних справ, каденція якого добігає кінця.

3 червня регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, яка може змінити правила ПАРЄ і ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема щодо Росії.

Росія не бере участі у сесіях асамблеї з січня 2015-го після застосування серйозного обмеження повноважень її делегації.

Українські правозахисники вважають, що повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи за умов нехтування вимог організації Росією стане "моральною капітуляцією" цієї міждержавної організації.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Макрон перевіряли Зеленського на міцність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі