четвер, 27 листопада 2014 11:43

"Мені президент дзвонить, коли на мене начинають жалуватися" - Москаль

"Мені президент дзвонить, коли на мене начинають жалуватися" - Москаль
Геннадій Москаль Фото: Тарас Подолян

Зараз Київ не чує Донбас, каже в інтерв'ю журналу "Країна" нинішній губернатор Луганщини Геннадій Москаль.

"Я в Києві говорю, а мене ніхто там не розуміє. Якщо раніше казали, що Киев не слышит Донбасс, то я сьогодні кажу: "Киев меня не слышит". Київ живе коаліцією, курсом долара, ще чимсь. Якби Київ хоч трохи слухав, що ми тут кажемо – такого розриву між нами не було б. У нас є райони, як Станично-Луганський, Попаснянський, де налаштовані за федералізацію і Расєю. Київ каже, що я драматизую. Подивіться, Міловський район – 25 процентів за комуністів. Каждий четвертий, хто прийшов на вибори, підтримав Компартію – коли всі вже від неї шарахаються. Даже ЛНР виключив її зі своїх списків. От збираємо актив регіону і говоримо про проблеми економіки, а мені починають про федералізацію, що нам треба йти в Росію, а не в Євросоюз. Хто хоче в Росію і в ЛНР, закажу рейсові автобуси, і вони будуть регулярно від обласної адміністрації Сіверськодонецька ходить у сторону Луганська і Росії. Хто бажає – їдьте. Тільки дайте нам тут можливість працювати", - розповів губернатор.

Москаль також розкритикував місію ОБСЄ, яка моніторить ситуацію на Донбасі.

"ОБСЄ обідились на мене, пожаловались Порошенку. Я в них спитав: "Правда, що ви – агенти ФСБ і працюєте на Росію? Газети так пишуть". Президент мені дзвонить і каже: "Ти що хочеш стати міністром закордонних справ?" Я йому: "Що сталося, хто вже пожалувався?" Бо мені президент дзвонить, коли на мене начинають жалуватися. Питає: "Ти чого даєш оцінку ОБСЄ?" Але вони нічого не можуть врегулювати. Абсолютно. Нахріна вони тут? Коли просяться до мене, кажу, що зайнятий. Не маю часу з пустого в порожнє з ними переливати", - заявив Москаль.

Скільки ще часу Геннадій Москаль збирається працювати на Луганщині, чи повернеться Крим до складу України і що далі робитиме Путін, читайте у повній версію інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «"Мені президент дзвонить, коли на мене начинають жалуватися" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі