пʼятниця, 14 листопада 2008 08:54

Медведєв сказав Ющенку все, що він думає про Голодомор і відмовився їхати до Києва

Президент Росії Дмитро Медведев в посланні українському колезі Вікторові Ющенку розкритикував позицію Києва по "Голодомору", заявивши, що вона направлена на відокремлення народів, і закликав Україну почати роботу з формування спільних підходів.

"Ми виразно бачимо, що останніми роками цю тему, разом з наполегливими спробами одержати запрошення в "підготовчий клас" НАТО, зробили мало не центральним елементом української зовнішньої політики... В Україні трагічні події початку 1930-х років використовуються, на нашу думку, для досягнення тимчасової кон`юнктурної політичної мети", - йдеться, зокрема, в посланні, яке оприлюднила прес-служба Кремля.

На думку президента РФ, зусилля українського керівництва "скоріше направлені на те, щоб максимально роз`єднати наші народи, об`єднані багатовіковими історичними, культурними і духовними зв`язками, особливими почуттями дружби і взаємної довіри".

Що ж до кроків, що робляться українською стороною в міжнародних організаціях, то, як вважає Медведєв, "подальше обговорення цієї теми в міжнародних організаціях не принесе ніякої користі і не дасть жодного результату".

"Пропоную почати роботу з формування спільних підходів відносно цих подій. При цьому було б доцільно залучити і експертів з Казахстану, Білорусі, інших зацікавлених держав СНД", - мовиться в посланні.

"Поки ж, з урахуванням викладеного, не вважаю можливою свою участь у заходах з нагоди 75-их роковин "Голодомору", що відзначається в Україні, - пише Медведєв.

РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Медведєв сказав Ющенку все, що він думає про Голодомор і відмовився їхати до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі