середа, 13 квітня 2022 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведчуку "світить" довічне - Арестович

Медведчуку "світить" довічне - Арестович
Віктор Медведчук переховувався 48 днів, проте лише зараз вирішив втекти за межі України. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Голову забороненої прокремлівської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука підозрюють у багатьох злочинах. Україна судитиме його за ті, які вдасться довести.

Але й цього вистачить йому на довічне, заявив радник керівника Офіса президента Олексій Арестович в ефірі "24 каналу".

"Судити його (Медведчука. - Gazeta.ua) будуть не за всім пулом злочинів, які він вчинив, від моральних до політичних, а за тими, які вдасться довести. Знати й довести - це різні речі. Як мені здається, і того, що доведуть, вистачить йому на довічне", - переконаний Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний - Путін: Медведчук у кайданках сколихнув мережі

За його словами, зараз Медведчук має надати покази й розповісти всю правду про те, як він працював проти України. Водночас поки що складно оцінити його обмінний потенціал.

"З одного боку, він - кум Путіна, а з другого - Путін може бути на нього дуже злий за ті 5 мільярдів і ті роки зусиль, які пішли в нікуди", - додав Арестович.

Він запевнив, що просто так Медведчука ніхто не відпустить.

Увечері 12 квітня стало відомо про затримання Віктора Медведчука. За словами президента Володимира Зеленського, це вдалося зробити силами СБУ. Вона завадила йому втекти з України. Політик переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

Голова СБУ Іван Баканов підкреслив, що жоден зрадник, маючи на увазі Медведчука, не уникне покарання.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк переконаний, що Медведчуку краще сховатися у в'язниці. Це його єдиний шанс вижити.

У вечірньому зверненні Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українських захисників, які зараз перебувають у полоні.

Зараз ви читаєте новину «Медведчуку "світить" довічне - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі