пʼятниця, 17 лютого 2017 14:23

Медведчук про результати блокади: це справжній бандитизм і тероризм

Медведчук про результати блокади: це справжній бандитизм і тероризм

У результаті блокади Донбасу вже почали зупинятися великі, містоутворювальні підприємства, що забезпечують роботою тисячі громадян України, формують доходи центрального та місцевих бюджетів, а також забезпечують приплив валюти в країну. Про це пише Віктор Медведчук, лідер Громадського руху "Український вибір – Право народу", в своєму блозі на сайті Руху.

"Протизаконні дії активістів на Донбасі вже завдали значного збитку українській економіці. Як заявили в прес-службі "Укрзалізниці", збитки від блокування залізничного сполучення перевищили 53 млн грн. І з кожним днем вони лише зростають, тому що на вмовляння влади та її мляві спроби протидіяти ветерани АТО відповідають посиленням блокади. Але найнебезпечніше для економіки і соціальної сфери - не збитки залізниці. В результаті блокади почали зупинятися великі, містоутворювальні підприємства, що забезпечують роботою тисячі громадян України, формують доходи центрального та місцевих бюджетів, а також забезпечують приплив валюти в країну", — констатує політик.

За словами лідера "Українського вибору", у зверненні на ім'я президента і прем'єра України керівники Дніпровського й Алчевського металургійних комбінатів В'ячеслав Мосьпан і Тарас Шевченко повідомили, що за 2016 рік підприємствами групи "ІСД" в Україні сплачено понад 1,1 млрд грн. податків (не рахуючи ПДВ).

"Комбінати є містоутворювальними, на них працюють більше 25 тис. осіб. У результаті припинення їхньої діяльності постраждають до 100 тис. осіб (працівники та члени їхніх сімей). Металургійні комбінати групи "ІСД" є експортно орієнтованими, їхня валютна виручка у 2016 році склала більше $1 млрд", — уточнив Медведчук.

Політик також повідомив про зупинку з 13 лютого Алчевського металургійного комбінату й Алчевськкоксу, припинила роботу доменна піч на Краматорському феросплавному заводі, на якому зайнято більше 1200 жителів міста.

"Цілком ясно, що йдеться не просто про протизаконні акції, а про справжній бандитизм і тероризм. Практично повна бездіяльність влади в такій ситуації викликає не лише подив, але й обурення. Організатори і учасники блокади повинні понести законне покарання", — підкреслив лідер "Українського вибору".

Зараз ви читаєте новину «Медведчук про результати блокади: це справжній бандитизм і тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі