понеділок, 19 січня 2009 09:42

Мартиненко кличе на співбесіди міністрів від НУНС, а йому радять не заграватися

Зміна керівництва НУНС (обрання главою Миколи Мартиненка) дала підстави їх колегам з коаліції повернутися до обговорення кадрових перестановок в уряді, здійснити які не було ніякої можливості, поки фракцією керував В"ячеслав Кириленко.

Кириленко підтримував міністрів, кандидатури більшості яких були узгоджені безпосередньо з Президентом Віктором Ющенком. Міністрів, призначених за квотою фракції НУНС, в нинішньому складі Кабміну десять і вони представляють в основному гуманітарний блок уряду. До квоти НУНС також відноситься один з віце-прем"єрів – Іван Васюник.

За словами заступника глави фракції НУНС Тараса Стецьківа, ротації всіх міністрів, призначених за квотою НУНС, не відбудеться. "Спершу керівництво фракції зустрінеться з міністрами. Ми з кожним проведемо бесіди. За їх результатами фракція і ухвалюватиме рішення, кого з міністрів рекомендувати залишити на своїх посадах, а кого замінити. Ми хочемо, грубо кажучи, звірити з ними годинник. Чи працюємо ми разом як команда на зміцнення коаліції і єдиної урядової політики, чи сходимося ми в цілях і пріоритетах чи ні", - розповів Стецьків, пише Коммерсант-Украина.

Міністри, які представляють в уряді квоту НУНС, спокійно сприйняли звістку про те, що їм доведеться пройти співбесіду з керівництвом фракції. "Міністр – це політична фігура, і наївно розраховувати, що, ухвалюючи рішення про те, міняти його або залишати, оцінюватимуть лише рівень його професійної підготовки, те, як цей міністр відпрацював", – заявив глава МНС Володимир Шандра.

"Думаю, що, в принципі, мої зусилля укладаються в рамки урядової концепції, тому з величезним нетерпінням чекаю цих зустрічей, - відзначив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. – НУНС хоче, щоб міністри, призначені за квотою фракції, при голосуванні з політичних питань підтримували її політичну лінію, і це природно". В той же час він наголосив, що фракції НУНС перш за все слід визначитися з тим, які її цілі і завдання, а потім вже ставити завдання перед членами уряду. "Адже проблема не в міністрах. Головне, щоб депутати не переоцінили свій потенціал. Я б порадив їм не заграватися", – наголосив Кучеренко.

Як повідомляв , у п"ятницю фракцію "Наша Україна – Народна самооборона" очолив народний депутат Микола Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненко кличе на співбесіди міністрів від НУНС, а йому радять не заграватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі