пʼятниця, 25 лютого 2011 10:22

Марков: "Табачник - честь і совість української інтелігенції"

Марков: "Табачник - честь і совість української інтелігенції"

Депутат Держдуми РФ Сергій Марков з путінської фракції "Єдина Росія" пропонує назвати міністра освіти і науки, молоді і спорту Дмитра Табачника "честью и совестью украинской интеллигенции" за поліпшення функціонування російської мови в Україні.

Про це він розповів під час прес-конференції присвяченої річниці президенства Віктора Януковича.

"Намітилося незначне поліпшення умов функціонування російської мови. Це поліпшення не велике і зустрічає лютий опір... Він обраний головною мішенню для атак. Ним зроблено якісь кроки, але результат тут не дуже великий", - сказав Сергій Марков.

При цьому він відзначив, що для реалізації "демократичної вимоги" про бачення двох державних мов ще дуже далеко.

Крім того, за його словами, помітно змінилися підходи Києва з питань історії: "Намічені поліпшення з Росією з проблем історії. Для нас це важливе питання, оскільки це проблема ідентичності і збереження єдиної цивілізаційної цілісності Росії і України", - сказав депутат - єдинорос.

Сам Табачник також позитивно оцінив перший рік президентства Віктора Януковича.

"Роботу країни оцінюю успішно, бо Україна за рік отримала стабільність и координованість діяльності усіх гілок влади, коли уряд та місцева влада, і парламент працюють в одному ключі для того, щоб вирішити невідкладні економічні проблеми", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Марков: "Табачник - честь і совість української інтелігенції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі