четвер, 24 лютого 2011 16:16

Табачник відправляє школярів на повний медогляд

Табачник відправляє школярів на повний медогляд

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту спільно з Міністерством охорони здоров'я видадуть спільний наказ щодо проведення повного медичного обстеження всіх школярів. Про це сьогодні журналістам у Києві заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, коментуючи нещодавню смерть школярки у Полтаві.

"Обов'язково будемо повертатися вже у цьому році до повного обстеження всіх дітей шкільного віку. Буде спільний наказ Міністерства освіти і Міністерства охорони здоров'я", - сказав він, зазначивши, що для учнів молодших класів уже введено таке обстеження.

За його словами, "на жаль, ми стикаємося з неповною свідомістю батьків".

У той же час міністр зазначив, що найближчим часом буде обов'язково запроваджене обстеження школярів перед початком занять.

Коментуючи безпосередньо смерть дитини, Табачник сказав: "Цей випадок – не показовий випадок, тому що батьки, лікарі знали ступінь тяжкості хвороби. Це не було пов'язано із заняттями, заняття ще не почалися. Вона прийшла до школи, і їй стало зле".

У той же час він висловив переконаність, що відповідальність за здоров'я дітей "потрібно покласти безпосередньо на директорів шкіл".

23 лютого приблизно о 09:00 у школі №7 на уроці математики п'ятикласниці стало зле і вона знепритомніла, першу допомогу надавали вчителі. Бригада "швидкої допомоги", яка приїхала на місце пригоди за 7 хвилин, знайшла дитину у стані клінічної смерті і через півгодини після реанімаційних заходів констатувала смерть дитини. У дівчинки був вроджений порок серця, вона перебувала на диспансерному обліку.

Зараз ви читаєте новину «Табачник відправляє школярів на повний медогляд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі