середа, 22 серпня 2018 11:01

Манафорта судять за злочини, за які в Україні його б не чіпали

Манафорта судять за злочини, за які в Україні його б не чіпали
В Україні екс-політтехнолога Віктора Януковича Пола Манафорта не стали б судити. Фото: AFP

Політтехнологу екс-президента Віктора Януковича Полу Манафорту в Україні нічого б загрожувало. Про це написав у Facebook журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

"Один з найвпливовіших американських політтехнологів 69-річний Пол Манафорт піде в тюрму через свою роботу з Януковичем в Україні. Поворот долі - був радником трьох президентів і трьох кандидатів в президенти США, включаючи Рональда Рейгана, консультував як мінімум п'ять глав різних держав Азії, Африки і Європи, але він потрапив під суд і сидить під вартою після його фатальної роботи на президента Януковича в Україні в 2004-2014-му роках.

Манафорта судять в США за злочини в Україні, за якими в самій Україні йому б мало що загрожувало. Приховування доходів і ухиляння від сплати податків в 2010-2014 роках, до трьох років в'язниці за кожен рік обману. Приховування від оподаткування іноземних банківських рахунків, які Манафорт відкрив на Кіпрі і на Гренадіні. Отримання фальшивих позик у трьох банках і приховування свого багатшого фінансового становища. Велика рідкість - суди над тими українцями, хто відкриває рахунки в офшорах, щоб не платити податки. Тобто в Україні Манафорт був би швидше за все вільний від відповідальності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась перша реакція Трампа на вердикт Манафорту

Колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа та політтехнолога екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта визнали винним у восьми випадках шахрайства. Обвинувачення стосуються приховування іноземних банківських рахунків, відмивання грошей, змови проти США, дачі неправдивих свідчень, недотримання законів про розкриття інформації і податкових махінаціях.

Зараз ви читаєте новину «Манафорта судять за злочини, за які в Україні його б не чіпали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі