четвер, 01 лютого 2018 22:00

Мальдіви і Сейшели: чому Порошенко й Луценко відпочивають не в Україні

Мальдіви і Сейшели: чому Порошенко й Луценко відпочивають не в Україні
Високосадовці, які витрачають шалені кошти на відпочинок закордоном, не бачать свого майбутнього в Україні, вважає політолог Микола Давидюк. Фото: nikorupciji

Президент Петро Порошенко та генпркокурор Юрій Луценко обирають розкішний відпочинок за кордоном через свою низьку політичну культуру. Цим демонструють відсутність патріотизму.

Про це Gazeta.ua розповідає політолог Микола Давидюк.

"Якби в європейській країні президент дізнався, що генеральний прокурор витратив на відпочинок $50 тис., - дав би йому догану і, в кращому випадку, звільнив. Але не в Україні, де гарант сам відпочиває в десять разів дорожче. Для Порошенка Мальдіви можуть стати "золотим батоном". Пересічному українцеві важко уявити собі $500 тис. Як мільярдер, Петро Порошенко може собі дозволити дорогий закордонний відпочинок. Але, як президент, не має на це морального права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголені дівчата та ананаси - під АП Порошенкові дорікали за Мальдіви

"Європейські лідери часто намагаються демонстративно відпочивати на батьківщині, щоб зробити рекламу своєму внутрішньому туризму. Наші навпаки - інкогніто літають за кордон. Користуються незрозумілими паспортами і підставляють під загрозу національну безпеку. Це говорить про те, що вони не є шанувальниками країни та не бачать тут свого майбутнього. Не хочуть бути підзвітними населенню і не помічають реальних проблем".

Високопосадовці повинні демонструвати своїм прикладом, що потрібно інвестувати в Україну та її розвиток, вважає експерт.

"По-перше, де ступає нога високопоставленого чиновника, з'являється попит на туризм та починає розвиватися інфраструктура. По друге, шалені кошти вкладав би він сам. Зараз туризмом в Україні ніхто не займається. Політикам простіше поїхати за кордон, де проблем немає, ніж вирішувати їх тут. Літом в державному санаторії, на утримання якого щороку ідуть мільйони гривень з державного бюджету, відпочивали два чи три депутати. Але зазивати до моралі високопосадовців немає сенсу. Вони повинні за це платити своїми рейтингами, політичним майбутнім".

Із 1 до 8 січня президент Петро Порошенко провів на Мальдівах. На відпочинок витратив щонайменше $500 тис. Із президентом відпочивали 3 чоловіків, 5 жінок і 2 дітей. Літали орендованим літаком під чужими прізвищами. Зняли віллу на окремому острові, де Порошенко зареєструвався під іменем Mr. Petro Incognito (Ukraine).

Генпрокурор України Юрій Луценко свою відпустку провів на Сейшельських островах із родиною. Витратили на це більше €52 тис. Добова вартість вілли - €2648. Також родина орендувала вертоліт за €1440 та витратила на сувеніри €1265.

Зараз ви читаєте новину «Мальдіви і Сейшели: чому Порошенко й Луценко відпочивають не в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі