пʼятниця, 19 серпня 2022 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон вперше за літо набрав Путіна

Макрон вперше за літо набрав Путіна
Еммануель Макрон і Володимир Путін біля Єлисейського палацу після зустрічі "нормандської четвірки", Париж, грудень 2019 року. Фото: East News

Президент Франції Еммануель Макрон вперше за літо поговорив телефоном із президентом країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про телефонну розмову повідомив Кремль. Путін і Макрон говорили про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські терористи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган прокоментував російський тероризм на Запорізькій АЕС

Востаннє Макрон і Путін розмовляли телефоном 28 травня. Президент Франції не розмовляв з Путіним 83 дні.

Минулої неділі російські окупанти обстріляли ЗАЕС, загинув працівник станції. Двоє мешканців Енергодара отримали поранення.

Перед цим стріляли у високовольтну лінію зв'язку трансформатора станції. Потім обстріляли станцію. Один із прильотів був біля енергоблока, де встановлений ядерний реактор.

Росіяни готують масштабну провокацію на станції. 19 серпня, вони озвучили керівництву АЕС, що обмежують допуск персоналу на станцію, повідомляв Енергоатом.

Вчора ситуацію на ЗАЕС президент України Володимир Зеленський обговорював з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Антоніу Гетеррешом.

Зараз ви читаєте новину «Макрон вперше за літо набрав Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі