пʼятниця, 19 серпня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Заради "яскравої" картинки: росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС

Заради "яскравої" картинки: росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС
Російські окупанти готують масштабну провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські окупанти готують масштабну провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. Сьогодні, 19 серпня, вони озвучили керівництву АЕС, що обмежують допуск персоналу на станцію.

На майданчик пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків. Про це повідомив Енергоатом.

"Є інформація, що російські окупаційні сили найближчим часом планують зупинити працюючі енергоблоки та відключити їх від ліній зв'язку видачі потужності в українську енергосистему. Військові РФ шукають постачальників пального для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива", – йдеться в повідомленні.

Ввечері 18 серпня прибула чисельна пропагандистська знімальна група, зазначили в Енергоатомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ЗАЕС: у США заявили про знущання окупантів зі співробітників станції

"Її члени з представниками ФСБ РФ на території ГК "Аліса" провели спільну нараду. А вже о 00:15 19 серпня російські окупанти вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру станції", – додали.

Зафіксували, що ці обстріли здійснювалися з двох місць – автовокзалу та скидного каналу: у першому випадку – 1,5 сек. і удар, а в другому – удар лунав через 3 сек.

"Зрозуміло, що окупанти роблять це для створення "яскравої" картинки у пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити ЗСУ в цих обстрілах", – наголосили в Енергоатомі.

На Запорізькій атомній електростанції російські окупанти розмістили артилерійські установки. З них обстрілюють станцію, імітуючи прильоти з Нікополя. Артилерію росіяни встановили на майданчику, де зберігаються важкі металеві конструкції. Про це повідомив один з інженерів ЗАЕС.

Президент Володимир Зеленський очікує на результативну розмову з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Ґутеррешем щодо ситуації на Запорізькій АЕС. А українські дипломати працюють над направленням місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію.

Минулої неділі російські окупанти обстріляли Запорізьку АЕС, загинув працівник станції. Двоє мешканців Енергодара поранені.

Зараз ви читаєте новину «Заради "яскравої" картинки: росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі