вівторок, 14 вересня 2021 01:45

Ляшко розповів про карантинні нововведення. Як працюватимуть школи

Ляшко розповів про карантинні нововведення. Як працюватимуть школи
Школи запрацюють по-новому в умовах карантинних змін. Фото: objectiv.tv

Нові карантинні норми забезпечать повернення до "доковідного життя".

Про це сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова".

"Уряд схвалив зміни до постанови, якою встановлений адаптивний карантин на території України. І цими змінами ми започатковуємо повернення до нормального життя, до життя доковідного. Ми дозволяємо у "жовтому", "помаранчевому" і "червоному" рівні епідемічної небезпеки дозволити функціонувати певним сферам економіки під час цих карантинних обмежень", - сказав міністр.

При "жовтому" рівні епінебезпеки встановлювалися певні обмеження, зокрема, для масових заходів, кінотеатрів, фітнес-центрів та басейнів.

"Сьогодні ті зміни, які ми запропонували у постанові, дозволяють працювати цим закладам або з такими обмеженнями, які були для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки, або, в разі, якщо вакциновано 80% колективу і приходять вакциновані люди або в кінотеатр, або в спортзал, тоді можна ці обмеження не застосовувати", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують карантинні обмеження в країні - опитування

У "жовтому" рівні епіднебезпеки заклади освіти можуть працювати, якщо викладацький склад вакцинований на понад 80% хоча б однією дозою вакцини.

"У "червоному" рівні епідемічної небезпеки можна буде працювати цим закладам, якщо усі його працівники матимуть "ковідний" сертифікат. А він включає повний курс вакцинації або ПЛР-тестування кожні три дні, яке повинне бути негативне, або дані про перенесену хворобу, які тримають 6 місяців з моменту останнього негативного ПЛР-тесту", - пояснив урядовець.

У разі виявлення порушень будуть "жорсткі адміністративні речі".

Раніше уряд схвалив зміни до постанови про карантин.

Ухвалені зміни передбачають, що Covid-сертифікат матиме дві опції та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування або одужання від Covid-19. Так званий "жовтий" сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів про карантинні нововведення. Як працюватимуть школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі