вівторок, 24 червня 2008 14:19

Лужков: "Севастополь ніколи не передавався Україні"

Севастополь ніколи не передавався Україні за часів СРСР. Про це заявив мер Москви Юрій Лужков.

"Севастополь ніколи не передавався Україні, я уважно вивчив всі базисні документи, і повною мірою заявляю про це", - сказав Лужков після зустрічі з Президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном.

"Перебування російського флоту і особливий статус Севастополя - це певний баланс стабільності на південно-західних кордонах Росії, і будь-яка зміна балансу не на користь РФ нам зараз не потрібно", - сказав столичний градоначальник, якого цитує РІА "Новини".

"Росія нікому не загрожує, їй не потрібні війни, і ми (Росія.) хочемо розвиватися і далі в умовах миру і стабільності", - підкреслив Лужков.

Недавня заява Лужкова на святкуванні ювілею Чорноморського флоту про те, що питання державної приналежності цього міста залишилося невирішеним, призвела до загострення у двосторонніх відносинах. Після цих висловів українські власті заборонили мерові Москви в"їзд до України, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Лужков: "Севастополь ніколи не передавався Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі