неділя, 13 квітня 2014 13:54

Лукашенко вважає легітимними ВР і Турчинова

Лукашенко вважає легітимними ВР і Турчинова
фото: mignews.com

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає легітимним призначення Олександра Турчинова в.о. президента України.

Про це він розповів в неділю в короткому інтерв'ю Підсумковій програмі" телеканалу НТВ.

"В цьому плані, з моєї точки зору, все логічно. За їхньою конституцією, якщо немає президента, то його обов'язки виконує керівник Верховної ради. Так і сталося. Я вважаю, що у них в країні президента немає. За конституцією, президент повинен бути. В силу статті конституції президента повинен заміщати Турчинов. Так що, для мене він абсолютно легітимний і Верховна рада абсолютно легітимна", - повідомив президент Білорусі.

Говорячи про особисту зустріі з Турчиновим, Лукашенко розповів про те, як в.о. президента України бачить ситуацію в країні. "Він не переконав мене по багатьом речам, але деякі моменти були цікаві", - зазначив білоруський лідер.

Лукашенко зазначив, що "Турчинов правильно сприймає ситуацію, яка у них складається".

Лукашенко також додав, що Білорусь готова прийняти при необхідності біженців з України.

"Ми робимо певні висновки, що до нас можуть прийти біженці. І так вже кілька тисяч у списку є",- зазначив Лукашенко, уточнивши, що їх "десь дві тисячі й може більше".

Олександр Лукашенко зазначив, що в північній Україні живе багато етнічних білорусів. "Якщо вони сюди підуть, це буде дуже важко для нас. Але це ж люди, з дітьми, ми ж не можемо поставити паркан і їх не пустити. Але найголовніше, при таких потоках завжди сюди йде кримінал. Головний наш урок, щоб цього не було в Білорусі", - зазначив Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вважає легітимними ВР і Турчинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі