субота, 08 квітня 2006 19:35

Лукашенко став повноправним президентом Білорусі

Олександр Лукашенко, 51 рік, офіційно став на посаду президента Білорусії на третій термін в Палаці Республіки, що в Мінську. Церемонію інаугурації відкрила голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина. Вона оголосила результати виборів від 19 березня, відзначивши переконливу перемогу Лукашенка, що отримав 83% голосів виборців.

Присутні розповіли, що на церемонії Лукашенко тримався, у порівнянні з колишніми інаугураціями, особливо впевнено. Як і на попередню інаугурацію 2001 року, цього року глав інших держав не запрошували.

На думку Лукашенка, вибори стали "крапкою відліку чергового етапу в розвитку молодої суверенної держави".

- Ми багато досягли за минулий час і, головне, зробили це без революційних потрясінь і шокової терапії, не віддали країну на розтерзання і не дали розтратити народні багатства, -  заявив президент Білорусі.

Він додав, що "девіз нової п"ятирічки - держава для народу", а також підкреслив, що особливість білоруської моделі розвитку - сильна соціальна політика.

За словами Лукашенка, "сьогодні є бажаючі принизити Білорусію, перетворити її в полігон потрясінь і революцій". Він з жалем констатував, що "на чолі цього хрестового походу стоять сусіди - новобранці Європейського союзу".

Білоруська опозиція вважає , що результати президентських виборів були підтасовані. США і Європейський Союз не визнали підсумки голосування. Останній ввів заборону на поїздки в країни ЄС для групи білоруських чиновників, причетних до порушень прав людини, у тому числі й для Лукашенка.

Також сьогодні  на спеціальному засіданні уряду прем"єр-міністр Білорусії оголосив про розпуск кабінету міністрів і подав у відставку. Відповідно до білоруського законодавства, ця процедура необхідна в зв"язку з вступом на посаду президента країни. Прем"єр Сергій Сідорський, 52 роки, подякував членам уряду за плідну роботу.

Найближчим часом президент Білорусії Олександр Лукашенко, 51 рік, як очікується, сформує новий кабінет міністрів, а також висуне кандидатуру прем"єр-міністра на затвердження в парламент.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Інтерфакс та радіо "Свобода", РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко став повноправним президентом Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі